Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Καλωσορίσατε στο επίσημο blog της θεματολογίας "ΜΠΟΡΑΘ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ". Η θεματολογία αυτή αποτελείται απο τρία βιβλία: το πρώτο "Συνωμοσία", το δεύτερο "Συμμαχία" και το τρίτο "Επιστροφή". Τα τρία βιβλία έχουν εκδοθεί απο τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ και διανέμονται κεντρικά απο το βιβλιοπωλείο του ΟΣΕΛΟΤΟΥ αλλα και απο την IKKPRODUCTIONS

Βρίσκεστε λοιπόν σε έναν κόσμο διαφορετικό, έναν κόσμο φαντασίας. Απο εδώ μπορείτε να μαθαίνετε λεπτομέρειες, να συζητάτε επάνω στο κάθε βιβλίο, να ανταλλάσσετε απόψεις. Ευελπιστούμε πως κάθε μέρα θα μας δίνεται η δυνατότητα να επεκτείνουμε τον κόσμο αυτόν, τον κατά κάποιον τρόπο ''παράλληλο'', ώστε να μπορέσουμε να σκιαγραφήσουμε ένα πλήρες Σύμπαν, έναν πλήρη Κόσμο, ο οποίος δεν θα περιορίζεται μονάχα στα εκδοθέντα βιβλία.   

Η σελίδα θα ανανεώνεται ανα τακτά διαστήματα, προσφέροντας νέα δεδομένα κάθε φορά, με κριτήριο το κάθε βιβλίο το οποίο εκδίδεται. Για ευνόητους λόγους κάθε νέα ανάρτηση θα αφορά μόνον ό,τι έχει εκδοθεί κι όχι ό,τι πρόκειται να εκδοθεί.

Με αυτό το blog επιζητούμε να γνωρίσουμε στο ελληνικό κοινό, στους αναγνώστες φαντασίας έναν κόσμο διαφορετικό, πλασμένο εξ ολοκλήρου απο την αρχή και γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, μια εν γένει προσπάθεια να γίνει λίγο πιο γνωστό το γεγονός οτι η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους που αγαπούν το φανταστικό.  

Αν είστε λοιπόν λάτρεις της περιπέτειας φαντασίας, αυτό το blog θα σας γνωρίσει με το τρέχον βιβλίο -ή καλύτερα, τα βιβλία- της θεματολογίας, καθώς και με οτιδήποτε έχει σχέση με το περιεχόμενό τους. Ακόμη, θα υπάρχουν tips και επισημάνσεις ανα βιβλίο, οι οποίες θα διατίθενται μέσω του blog, και θα αποτελούν παράλληλη ενημέρωση: κάτι σαν μια πύλη χωροχρόνου, η οποία θα τίθεται στη διάθεση του κοινού και η οποία θα ενέχει παράλληλες πληροφορίες, πάντοτε στο πλαίσιο του ήδη εκδοθέντος υλικού.

Για λόγους αξιοπρέπειας και γενικότερης ευπρέπειας απέναντι σε ένα πνευματικό έργο, η συμμετοχή και τα όποια σχόλια του κοινού θα ήταν καλό να γίνονται στα πλαίσια σεβασμού. Δεν θα αναρτώνται υβριστικά σχόλια, ή φραστικές επιθέσεις, ή ασχήμιες, ή άσκοπες ανταλλαγές περιττών χαρακτηρισμών ανάμεσα σε αναγνώστες. 

Σας ευχαριστούμε θερμώς για το χρόνο και την ευκαιρία που μας δίνετε να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα. 

Καλή διασκέδαση! 

Γιάννης Καμπουρόπουλος - Συγγραφέας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ - 09/05/2011

Στις 12 Μαΐου θα γίνει παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της τριλογίας των Μπόραθ, στον βιβλιοχώρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, με την αρωγή των εκδόσεων ΟΣΕΛΟΤΟΣ.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, και θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων και ανταλλαγή απόψεων επάνω στη θεματολογία.
 
Όσοι πιστοί προσέλθετε, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε απο κοντά ένα σύμπαν τόσο μακρυνό όσο και γνώριμο, καθώς και κάποιους απο τους χαρακτήρες.
Σας περιμένουμε!

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΕΝΑΣΤΡΟ

16/5/2011
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τις ταραγμένες προηγούμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, υπήρξαν φίλοι οι οποίοι κατάφεραν να έρθουν και να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα. Ένα απόγευμα γνωριμίας με έναν κόσμο διαφορετικό. Δυστυχώς υπήρξαν κι εκείνοι οι φίλοι που αποκλείστηκαν στην "περίμετρο ασφαλείας" των Αστυνομικών, καθώς γινόντουσαν ήδη επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Λυπούμαστε τόσο για την προσπάθειά τους που δεν τελεσφόρησε -και που γέμισε αγωνία τους παρευρισκόμενους για το τί θα έκαναν όσοι ήταν καθ'οδόν- όσο και για τα επεισόδια τα ίδια, αποτελέσματα μιας ταραγμένης εποχής και της παρεπόμενης αναστάτωσης που έχουμε όλοι βιώσει.

Εν πάσει περιπτώσει, η παρουσίαση ξεκίνησε σε πολύ όμορφο κλίμα.
Η εκδότρια κα. Παντοπούλου έκανε την αρχή, δίνοντας μια πολύ γλαφυρή εικόνα της όλης κίνησης της έκδοσης ενός βιβλίου περιπέτειας φαντασίας, καθώς αυτό ήταν κάτι που την συνάρπασε και ως εναλλακτική πρόταση έκδοσης, αλλά και σαν καθ'αυτό θεματολογία.
Η συνέχεια δόθηκε απο τον ίδιο τον συγγραφέα.
Ο Γ. Καμπουρόπουλος ανέπτυξε σε ένα πλήρες πλαίσιο όλο το σκεπτικό των Μπόραθ, απο τη γέννεση ενός μυθιστορήματος, μέχρι τις περιγραφές των πλαισίων των χαρακτήρων. Υπήρξαν ερωτήσεις όπως "ποιοί είναι οι πιθανοί συμβολισμοί, μέσα απο το κείμενο" ή "τονίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις και ποιές είναι αυτές" αλλά και άλλες που είχαν να κάνουν με θέματα πρακτικά, όπως "πώς προέκυψε μια τέτοια ιδέα".
Όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν.

- Οι συμβολισμοί υπάρχουν σαν δηλώσεις, συγκεκριμένες, ξεκάθαρες. Τίποτε στο έργο δεν είναι κρυφό. Υπάρχουν όμως πολλές ομοιότητες με τη δική μας Ιστορία της Ανθρωπότητας, τις οποίες ο καθένας μπορεί να εντοπίσει, αν έχει μια γενική γνώση και άποψη. 

- Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι η ραχοκοκκαλιά της Ιστορίας. Σχέσεις πολιτικής, συμφέροντος, αγάπης, μίσους, αλληλεγγύης και βίας. Όλες διατυπώνονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο και στα τρία βιβλία της τριλογίας. 

 - Η ιδέα προέκυψε απο την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ιστορία που να έχει αρχή, μέση και τέλος τελείως δικό της. Να μην εξαρτάται απο κοινωνικούς/ιστορικούς ή άλλους περιορισμούς. Αλλα και ταυτόχρονα να είναι μόνη της μια δήλωση, μια παρουσία και μια οντότητα, κάτι που σε ένα ιστορικό λ.χ. μυθιστόρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Το επόμενο βήμα ήταν να διαβαστούν απο τον ίδιο τον συγγραφέα ορισμένα αποσπάσματα του βιβλίου. Επιλέχθηκαν μερικά, με ομολογουμένως μεγάλη επιφύλαξη απο τον ίδιο, καθώς η πυκνή γραφή και το πλούσιο περιεχόμενο αποτέλεσε τελικά ένα δύσκολο στοίχημα. Παρ'όλα αυτά, η ανάγνωση πήγε καλά, και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μεταξύ άλλων, να ακούσουν για πρώτη φορά δύο απο τις τέσσερις διαλέκτους που καταγράφονται στην τριλογία. Η αλήθεια είναι, οτι παρά την ευχάριστη έκπληξη που δημιούργησε η εκφορά φανταστικών λέξεων γραμμένων στα ελληνικά, δημιούργησε και μια αμηχανία, καθώς ο συγγραφέας έπρεπε να μεταφράζει ταυτόχρονα, κάτι που στέρησε τη μαγεία της ροής. Αλλά αυτό δεν πείραξε τους προσκεκλημένους.

Δεν θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο περισσότερα, διότι θα αποκλίνουμε των κεφαλαίων και των θεματικών ενοτήτων. Το σίγουρο είναι οτι όλοι έφυγαν απο το χώρο αρκετά εντυπωσιασμένοι απο την πρωτόγνωρη -για τα ελληνικά δεδομένα- μιας παρουσίασης λογοτεχνικού βιβλίου περιπέτειας φαντασίας, αγοράζοντας (έτσι για το καλό!) και αρκετά αντίτυπα, τα οποία ο Γ.Καμπουρόπουλος υπέγραψε.

Ευχαριστούμε και πάλι όλους όσους ήρθαν ή προσπάθησαν να έρθουν εκείνη την κατα τα άλλα, ζεστή βραδιά. Ευχόμαστε καλή ανάγνωση σε όλους, και να θυμάστε οτι το blog χρησιμεύει για να συζητούμε πάνω στο περιεχόμενο του βιβλίου!

Σας ευχαριστούμε!

ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

30/8/2011
Η αναμενόμενη έκδοση του δεύτερου και τρίτου βιβλίου της τριλογίας έρχεται λίγο πιο... σύντομα απ'ό,τι θα περίμενε κανείς. Ύστερα απο τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν απο πολλούς που διάβασαν το πρώτο βιβλίο, τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε το τολμηρό βήμα και να προχωρήσουμε στην έκδοση των άλλων δυο βιβλίων σε μορφή τόμου.

Γιατί τόμου; Θεωρήσαμε καλό να λάβουμε υπ'όψη τις οικονομικές συνθήκες και να μην εξωθήσουμε τους φίλους -και τους υποψήφιους φίλους, φυσικά!- να πληρώσουν πολλά, κι έτσι συνδυάζουμε τα δυο βιβλία σε ένα.

Ακόμη, λάβαμε υπ'όψη και τη φύση του τρίτου βιβλίου, το οποίο ξεκινά με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Αλλά ας μην προτρέχουμε.
Μελετώνται απο τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, αλλά και απο εμένα, διάφορες πιθανότητες έκδοσης και διανομής, καθώς και η μετατροπή όλου του έργου σε e-book. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθετε στη συνέχεια.
Το δεύτερο και τρίτο βιβλίο αποτελούν την κορύφωση και την αποδόμηση της περιπέτειας που ξεκινά με την "Συνομωσία". Οι πάντοτε ζωντανοί διάλογοι και χαρακτήρες, η έντονη δράση, παρασκηνιακές ίντριγκες και τα έντονα συναισθήματα, είναι διάχυτα. Ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου είναι "Συμμαχία", και του τρίτου είναι "Επιστροφή".
- Η "Συμμαχία", αποτελεί την πεμπτουσία της τριλογίας. Εκεί, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να μάθει ακόμη περισσότερα για τον κόσμο του Συστήματος Πλανητών, αλλά και για την κοινωνία των Μπόραθ.

- Η "Επιστροφή", που είναι και το μεγαλύτερο σε όγκο βιβλίο της τριλογίας, υπόσχεται δυνατές εικόνες, μπόλικη περιπέτεια, πολιτική, έντονα δραματικές καταστάσεις αλλά και συγκίνηση. Στις τελευταίες του σελίδες, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος θέματος που ξεκίνησε με την έναρξη της τριλογίας.
Ο ρούνος του εξωφύλλου του δεύτερου μέρους
Ο ρούνος του εξωφύλλου του τρίτου μέρους
Η εικονογράφηση του Βασίλη Ζογκόλη ντύνει ξανά τα εξώφυλλα των δύο βιβλίων. Mετά την πολύ όμορφη και μίνιμαλ εικονογράφηση του πρώτου, τώρα επανέρχεται ακόμη πιο εμπνευσμένος. Ο χαρακτηριστικός πλέον, 'ρούνος' με το ιδεόγραμμα, αλλάζει 'ντύσιμο' και προσαρμόζεται με τον πιο όμορφο τρόπο στο πνεύμα του περιεχομένου του κάθε βιβλίου. Ακολουθούν τα πολύ όμορφα -σχεδόν σαν πίνακες- τοπία του καμβά, τα οποία ολοκληρώνουν τη θεματολογία των εξωφύλλων.
Τα δυο βιβλία-τόμος θα έχουν (κατά πάσα πιθανότητα) και μια καινοτομία: θα εκτυπωθούν μαζί σαν τόμος, σε ανάστροφη φορά: το εξώφυλλο του τρίτου βιβλίου, θα είναι το οπισθόφυλλο του δεύτερου, εκτυπωμένο ανάποδα. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως, απο κοντά!

Κλείνοντας να πούμε οτι θα ακολουθήσουν και κάποιες παρουσιάσεις, οι οποίες όμως θα ανακοινωθούν μετά την κυκλοφορία.

Να είστε καλά!