Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟ! ΗΧΗΤΙΚΟ TRAILER ΤΩΝ ΜΠΟΡΑΘ!

Με χαρά σας παρουσιάζω ένα trailer της τριλογίας, το οποίο συντάχθηκε και ηχογραφήθηκε πριν απο 3 χρόνια. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια δοκιμών πιθανής μετατροπής της τριλογίας σε audiobook sequel, όμως το δυσθεώρητο κόστος αυτού του εγχειρήματος κατέστησε την όλη ιδέα ανέφικτη.

Έτσι λοιπόν, ο ρόλος του περιορίζεται τώρα σε ένα διαφημιστικό ηχητικό σποτάκι διάρκειας περίπου 5 λεπτών (ούτε ταινία μικρού μήκους να ήταν!!), οπου απλώς έχει ενισχυθεί οπτικά με αποσπάσματα απο το artwοrk του εικονογράφου Βασίλη Ζογκόλη.

Απολαύστε το!!

ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας ανακοινώνουμε οτι εκδόθηκαν οι συνέχειες της τριλογίας "Μπόραθ, το Μυστικό Όπλο", δηλαδή τα βιβλία με τίτλο "Συμμαχία" και "Επιστροφή". Τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα βιβλιοπωλεία και μόλις ενημερωθούμε σχετικά, θα τα προσθέσουμε στο άρθρο.

Ωστόσο, τα δύο αυτά βιβλία παρουσιάζουν μια καινοτομία: Είναι τόμος (τα δύο βιβλία μαζί), και είναι τυπωμένα ανάστροφα. Κάτι τέτοιο έχουμε συναντήσει όλοι μας σε περιοδικά ποικίλης ύλης, οπου ο εκδότης ενθέτει ένα snapshot του επόμενου τεύχους ανάστροφα, στο τέλος του τρέχοντος τεύχους. Έτσι, ο αναγνώστης έχει ένα βιβλίο το οποίο περιέχει και τους δύο τίτλους. Μόλις ολοκληρώσει τον έναν, απλώς στρέφει ανάποδα το βιβλίο και ξεκινά να διαβάζει τον άλλο!

Πληροφοριακά σας λέμε οτι ο όγκος του ξεπερνά 3 φορές τον όγκο του πρώτου, αλλά εδώ και πάλι καινοτομήσαμε: εκτυπώσαμε το βιβλίο σε χαρτί book paper το οποίο είναι 4 φορές ελαφρύτερο απο το κανονικό, κρατώντας πάντα τις ίδιες διαστάσεις. Αποτέλεσμα: ο τόμος της συνέχειας είναι ογκωδέστερος μεν, ελαφρύτερος δε απο το πρώτο βιβλίο και στις ίδιες, πολύ πρακτικές διαστάσεις!

Αν και υπήρξαν δυσκολίες στην εκτύπωση, παρ'όλα αυτά τα καταφέραμε. Σταθερός στη θέση του εικονογράφου του εξωφύλλου - που αυτή τη φορά ήταν πιο απαιτητικό, όχι μόνο τεχνικά, αλλά και σαν concept art - παραμένει ο Βασίλης (οι φίλοι με φωνάζουν "Νίνο") Ζογκόλης, που πραγματικά ζωντάνεψε με τις παραστάσεις του, τον τόμο της συνέχειας της τριλογίας. Η επιμέλεια των κειμένων, η πιο ζόρικη δουλειά, ανήκει στην Όλγα Παλαμήδη, ενώ δεν θα μπορούσε τίποτε απο όλα αυτά να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της εκδότριας κας. Λένας Παντοπούλου, αλλά και τη στιβαρή συνδρομή της συνεργάτιδάς της, Νατάσας Μπελεζάκη. 

Ευχόμαστε πραγματικά να σας ταξιδέψει το ίδιο έντονα, όπως σας ταξίδεψε το πρώτο βιβλίο, αν και πιστεύω οτι σίγουρα θα δείτε μεγάλη διαφορά. 

Τα τρία βιβλία - όπως μπορείτε να διαβάσετε και στις περιλήψεις τους- είναι διαφορετικά και κλιμακούμενα. Αποκορύφωμα αποτελεί το τρίτο βιβλίο ("Επιστροφή"), το οποίο είναι και το πιο σκοτεινό απο τα τρία, αλλά και το πιο έντονο σε όλα. 

Τέλος, να σας ενημερώσουμε οτι προγραμματίζεται παρουσίαση εφ'όλης της ύλης της Τριλογίας στο καφέ "Έναστρον", στις 15 Δεκεμβρίου 2011. Θα ενημερωθείτε σχετικά σε επόμενο post. 

Σας ευχαριστούμε και πάλι!