ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Περίληψη: 

Σύστημα Πλανητών της Γαίας, κάπου στο αχανές διάστημα. 
Οι Φατρίες των τριών πλανητών του Συστήματος προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια πολιτειακή και πολιτική κατάσταση, αρκετά εύθραυστη. Τα συμφέροντα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην αποκατάσταση των αναμεταξύ σχέσεων των 7 Φατριών. Σαν αποτέλεσμα αυτού, ένα μεγαλεπήβολο έργο τίθεται σε εφαρμογή, με σκοπό να απορροφηθούν όλοι οι παράγοντες της ανάπτυξης του Συστήματος.
Οι σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν την επαναφορά των παλαιών ταραγμένων εποχών, σχεδιάζουν την υφαρπαγή ενός μυστικού όπλου, σχεδόν ξεχασμένου, το οποίο θα τους δώσει εκείνη την υπεροχή που χρειάζονται, για να πραγματοποιήσουν τα καταχθόνια σχέδιά τους.
Η κατάρρευση ετοιμάζεται και αναπόφευκτα, συμβαίνει. Θα μπορέσουν όμως όλοι εκείνοι που θα ξεφύγουν από το χάος του πραξικοπήματος, να φέρουν πίσω την ειρήνη;  
2 σχόλια:

 1. Εξαιρετική πλοκή που σε κρατάει σε αγωνία και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα. Το συγγραφικό ύφος, η μυθοπλασία, οι "ξένες γλώσσες" είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που με οδήγησαν στη "καταβρόχθιση" του 1ου βιβλίου σε λίγες χρονώρες. Περιμένω με αγωνία το 2ο βιβλίο για τη συνέχεια! Έχω κάποιες ενστάσεις μόνο σχετικά με θέματα φυσικής-εφαρμοσμένης τεχνολογίας αλλά σε ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας όλα (ή σχεδόν όλα) επιτρέπονται. Συγχαρητήρια Γιάννη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mikemous σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές.

  Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω ποιές είναι οι ενστάσεις σου στα θέματα φυσικής και εφαρμοσμένης τεχνολογίας, γιατί σκέφτομαι οτι ίσως αυτό αποτελέσει μια καλή πηγή ενημέρωσης του όλου σκεπτικού της επιστημονικής μυθοπλασίας της Τριλογίας.

  Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ξανά την επιθυμία μου να συζητούνται τα όποια θέματα/παρατηρήσεις κλπ απο αυτό το blog, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια "κοινότητα" που θα κρατά το ενδιαφέρον!

  Σε ευχαριστώ και πάλι!

  ΓΚ.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή