Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

30/8/2011
Η αναμενόμενη έκδοση του δεύτερου και τρίτου βιβλίου της τριλογίας έρχεται λίγο πιο... σύντομα απ'ό,τι θα περίμενε κανείς. Ύστερα απο τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν απο πολλούς που διάβασαν το πρώτο βιβλίο, τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε το τολμηρό βήμα και να προχωρήσουμε στην έκδοση των άλλων δυο βιβλίων σε μορφή τόμου.

Γιατί τόμου; Θεωρήσαμε καλό να λάβουμε υπ'όψη τις οικονομικές συνθήκες και να μην εξωθήσουμε τους φίλους -και τους υποψήφιους φίλους, φυσικά!- να πληρώσουν πολλά, κι έτσι συνδυάζουμε τα δυο βιβλία σε ένα.

Ακόμη, λάβαμε υπ'όψη και τη φύση του τρίτου βιβλίου, το οποίο ξεκινά με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Αλλά ας μην προτρέχουμε.
Μελετώνται απο τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, αλλά και απο εμένα, διάφορες πιθανότητες έκδοσης και διανομής, καθώς και η μετατροπή όλου του έργου σε e-book. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθετε στη συνέχεια.
Το δεύτερο και τρίτο βιβλίο αποτελούν την κορύφωση και την αποδόμηση της περιπέτειας που ξεκινά με την "Συνομωσία". Οι πάντοτε ζωντανοί διάλογοι και χαρακτήρες, η έντονη δράση, παρασκηνιακές ίντριγκες και τα έντονα συναισθήματα, είναι διάχυτα. Ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου είναι "Συμμαχία", και του τρίτου είναι "Επιστροφή".
- Η "Συμμαχία", αποτελεί την πεμπτουσία της τριλογίας. Εκεί, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να μάθει ακόμη περισσότερα για τον κόσμο του Συστήματος Πλανητών, αλλά και για την κοινωνία των Μπόραθ.

- Η "Επιστροφή", που είναι και το μεγαλύτερο σε όγκο βιβλίο της τριλογίας, υπόσχεται δυνατές εικόνες, μπόλικη περιπέτεια, πολιτική, έντονα δραματικές καταστάσεις αλλά και συγκίνηση. Στις τελευταίες του σελίδες, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος θέματος που ξεκίνησε με την έναρξη της τριλογίας.
Ο ρούνος του εξωφύλλου του δεύτερου μέρους
Ο ρούνος του εξωφύλλου του τρίτου μέρους
Η εικονογράφηση του Βασίλη Ζογκόλη ντύνει ξανά τα εξώφυλλα των δύο βιβλίων. Mετά την πολύ όμορφη και μίνιμαλ εικονογράφηση του πρώτου, τώρα επανέρχεται ακόμη πιο εμπνευσμένος. Ο χαρακτηριστικός πλέον, 'ρούνος' με το ιδεόγραμμα, αλλάζει 'ντύσιμο' και προσαρμόζεται με τον πιο όμορφο τρόπο στο πνεύμα του περιεχομένου του κάθε βιβλίου. Ακολουθούν τα πολύ όμορφα -σχεδόν σαν πίνακες- τοπία του καμβά, τα οποία ολοκληρώνουν τη θεματολογία των εξωφύλλων.
Τα δυο βιβλία-τόμος θα έχουν (κατά πάσα πιθανότητα) και μια καινοτομία: θα εκτυπωθούν μαζί σαν τόμος, σε ανάστροφη φορά: το εξώφυλλο του τρίτου βιβλίου, θα είναι το οπισθόφυλλο του δεύτερου, εκτυπωμένο ανάποδα. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως, απο κοντά!

Κλείνοντας να πούμε οτι θα ακολουθήσουν και κάποιες παρουσιάσεις, οι οποίες όμως θα ανακοινωθούν μετά την κυκλοφορία.

Να είστε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου