Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ SAGA - ΤΡΙΛΟΓΙΑ "ΝΕΜΟΥΙΣ"

 Σε στάδιο τελικής διόρθωσης βρίσκεται η τριλογία prequel με τίτλο "ΝΕΜΟΥΙΣ". 

Η τριλογία αυτή ουσιαστικά κλείνει το saga και αποτελεί το γενικό συμπέρασμα ενός ολόκληρου Έργου, το οποίο ξεκίνησε από το 2007, με το πρώτο draft της τριλογίας "Μπόραθ, το Μυστικό Όπλο", συνέχισε με την τριλογία prequel "Φώο Σπόετ", και κλείνει με την θεαματική περιπέτεια-συμπέρασμα της τρέχουσας τριλογίας.

Η υπόθεση κινείται σε τρεις άξονες: την επιστήμη, τον πόλεμο, τις ανθρώπινες σχέσεις σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι δε, γραμμένη με την πάγια συλλογιστική της "μη παρεπικάλυψης" αναμεταξύ των τριλογιών. Για να επιτευχθεί αυτό, κινήθηκα σε μεγάλες, πραγματικά εντυπωσιακές κλίμακες, τόσο στο επιστημονικό sci-fi πεδίο, όσο και στο military fiction και το social fiction πεδίο. Η τριλογία αυτή κινείται σε αληθινά massive μεγέθη. 

Κεντρικός ήρωας είναι το μετα-υβρίδιο Νεμούης (*η διαφορά με τον τίτλο είναι εσκεμμένη: στη γλώσσα από την οποία προέρχεται, η κατάληξη είναι "-ης", αλλά στα ελληνικά ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος να έχει την πιο ελληνοπρεπή κατάληξη "-ις"), το οποίο δημιουργήθηκε με έναν διττό σκοπό: την πρόοδο, αλλά και την προστασία από κάθε όμοιό του που θα μπορούσε να βλάψει το κοινό καλό. 

Είναι η περιπέτειες μέχρι την αυτογνωσία, είναι η εξέλιξη ενός κόσμου που αλλάζει, που ένα τμήμα του έχει φτάσει στο τέλος ενός κύκλου, ενώ ένα άλλο βρίσκεται στο μέσον, στην ακμή, στην υπόσχεση για ένα ακόμη πιο συνολικό μέλλον. 

Είναι η καταγραφή των περιπετειών ενός πολεμικού στόλου και των λαμπρών διοικητών του, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή θα κρατήσουν κυριολεκτικά στις παλάμες τους τη ζωή δισεκατομμυρίων Ανθρώπων σε δύο αστρικά συστήματα. 

Είναι η πάλη για την ανοικοδόμηση, όχι πλέον με υλικούς, αλλά με ηθικούς όρους. 

Είναι η ανασκόπηση, μέσα από μια ανακριτική διαδικασία, μιας νοοτροπίας του Ανθρώπινου Είδους και συνάμα η παραδοχή των νόμων της Φύσης και της Εξέλιξης. 

Είναι το τελευταίο κομμάτι του Saga. 


Νεώτερα σύντομα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου