Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΑ ΤΡΙΛΟΓΙΑ PREQUEL!!

 Κατά τα έτη 2016-2017-2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές η τριλογία prequel με τίτλο "Φώο Σπόετ", η οποία χωρίζεται σε τρία βιβλία: 

Βιβλίο Πρώτο: "Μπόραθ το Μυστικό Όπλο" 

Βιβλίο Δεύτερο: "Η άνοδος των Μπόραθ" 

Βιβλίο Τρίτο: "Η Κληρονομιά των Μπόραθλοκ"

Τούτη η τριλογία αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι όλου του Saga, καθώς περιγράφει τη ζωή και το έργο, ανάμεσα σε κοσμοϊστορικά γεγονότα μέσα στο Σύμπαν του Saga, του επιφανούς επιστήμονα Φώο Σπόετ, του Πατέρα και εφευρέτη των Μπόραθ. 

Μέσα από κατακλυσμιαίες εξελίξεις και αλλαγές, μέσα από δύσκολα, αλλά και ευτυχή γεγονότα, η μοίρα των "παιδιών" Μπόραθ, αλλά και των άλλων, των κρυφών και παραμελημένων Πρώτων Υβριδίων που μετέπειτα θα αναλάβουν την πιο καθοριστική αποστολή της ύπαρξής τους, γνωρίζουμε τη γέννεση, την άνοδο και την πτώση ενός Όπλου, το οποίο ξεκίνησε ως Μυστικό, ύστερα απέκτησε υπόσταση κι έγινε Λαός, για να ακολουθήσει κι εκείνος την ίδια μοίρα που ακολουθούν σχεδόν όλα τα έμβια όντα τούτου του Σύμπαντος. 

Μέσα από μια ταραγμένη εποχή, μέσα από τις στάχτες ενός παρατεταμένου πολέμου, γεννιέται η έμπνευση, πρώτα ως λύση στο πρόβλημα, ύστερα ως μεγαλειώδης εφεύρεση ενός λαμπρού μυαλού. Οι Λαοί προχωρούν, μα τα πολιτικά συμφέροντα δε σταματούν να υπάρχουν, ούτε οι μοίρες παύουν να καθορίζονται με βάση αυτά. 

Κι ενώ υπάρχει η εξέλιξη, αυτή πάντα δεν οδηγεί σε ευτυχείς συγκυρίες. Ένας λαός γενοκτονείται, ένας άλλος διχοτομείται, παράλληλα όμως, οι Άνθρωποι δεν ξεχνούν να βρίσκονται ενωμένοι κάτω από την κοινή μοίρα μιας αναζήτησης καλύτερης ζωής. Δύο νέοι πλανήτες εποικούνται, κάτω από δύσκολες συνθήκες και μια αναγκαία θυσία. 

Κι ενώ οι Μπόραθ βρίσκονται σε ένα επικίνδυνο απόγειο ως πολιτική δύναμη, μια άλλη ομάδα Υβριδίων παλεύει να βρει το σκοπό στη ζωή. Οι μεγάλοι εφευρέτες σβήνονται από τις μνήμες των Ανθρώπων που τόσο πιστά υπηρέτησαν, ενώ τα πνευματικά τους Παιδιά πληρώνουν το τίμημα. 

Στο τέλος, είναι η Κληρονομιά των Μπόραθλοκ που θα κρατήσει ζωντανό, ένα κομμάτι της Ιστορίας τόσο σημαντικό, όσο και κρυμμένο καλά, μέσα στο αίμα και τις στάχτες ενός αιμορραγούντος πλανήτη και τον όρκο μερικών ταγμένων σε έναν μεγαλύτερο σκοπό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου